Якість понад усе. А якість освіти – на першому місці

Впровадження в освітній процес міжнародних стандартів якості – це першочергове завдання на шляху підготовки висококваліфікованих фахівців. За для цього керівництво університету та фахівці відділу акредитації, стандартизації та якості навчання ХНАДУ пройшли підвищення кваліфікації в Харківській філії Державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» за темою: «Побудова системи управління якістю за ISO 9001:2015. Ризик-орієнтований менеджмент. Внутрішні аудити за ISO 19011:2018».

Під час навчання були розглянуті питання:

– принципи, загальні вимоги, розроблення, забезпечення функціонування, оцінювання дієвості та поліпшування за ISO 9001:2015;

– документування систем управління якістю та демонстрація відповідності;

– ризик-орієнтований підхід та ризик-орієнтоване мислення;

– Здійснення внутрішніх аудитів систем управління якістю за ISO 19011:2018.

Також обговорили вимоги до аудиторів систем якості, їх компетентності. Окремо розглянули питання психології аудиту, як з боку аудиторів так і аудитуємих. Велику увагу приділили специфіці систем управління якістю закладів освіти за ISO 21001:2018. На практичних тренінгах відпрацювали навички моделювання процесів систем управління якістю, розробки відповідних процедур та виявлення невідповідностей і розробляння коригувальних дій в тих чи інших виробничих ситуаціях. Наступним етапом заплановане залучення у діяльність з розробляння і впровадження системи управління якістю усього персоналу університету.    


Новини за датою

Новини за тегами

За категорією