Команда ХНАДУ (проф. Дмитрієв І.А., проф. Шевченко І.Ю., проф. Дмитрієва О.І., здобувачка Стогул К.М.) – Чемпіони Світу з Науки!

7-21 серпня 2023 року у м. Дубаї відбувся І Чемпіонат Світу з Науки, в якому прийняли участь 1236 учасників із 69 країн світу. Роботи було подано по 38 галузях науки в індивідуальному та командному заліках. Нагороди здобули 360 вчених. Серед суддів було понад 30 Нобелівських лауреатів.

Україну представляли 108 учасників: 63 команди  та 45 індивідуальних учасників. Нагороди загалом отримали 38 команд та учасників з України.

Пишаємося, що єдиною ! з представників України командою, яка здобула у командному заліку золоті нагороди та звання Чемпіонів Світу з Науки, стала команда Харківського національного автомобільно-дорожнього університету у складі проректора з наукової роботи, д.е.н., проф. Дмитрієва І.А., декана факультету управління та бізнесу,  д.е.н., проф. Шевченко І.Ю., завідувачки кафедри економіки і підприємництва, д.е.н., проф. Дмитрієвої О.І., здобувачки вищої освіти на першому (бакалаврському) рівні за ОПП «Економіка» Стогул К.М. Таким чином, Харківський національний автомобільно-дорожній університет посів 1-е місце з-поміж закладів вищої освіти України, що приймали участь у командному заліку І Чемпіонату Світу з Науки.

За підсумками загальнокомандного заліку по країнах: 1 місце – Китай, 2 місце – США, 3 місце – ОАЕ, 4 місце – Індія, 5 місце – Франція, 6 місце – Велика Британія, 7 місце – Бразилія, 8 місце – Ізраїль, 9 місце – Україна, 10 місце – Австралія. Наша країна вперше у топ-10 країн-лідерів з науки і велика заслуга в цьому команди ХНАДУ – єдиних в Україні Чемпіонів Світу з Науки у командному заліку.

Радіємо та безмежно пишаємося, зичимо нашим чемпіонам творчої наснаги та подальших звершень!


News by date

By Category